31 Mart 2011 Perşembe

fırında yoğurt soslu tavuk

hem pratik hemde gösterişli bir ana yemek
tadı da bir o kadar lezzetli

fırında yoğurt soslu tavuk















malzemeler 
1 paket tavuk baget
1 büyük patates
istediğiniz kadar arpacık soğan
istediğiniz kadar çeri domates
istediğiniz kadar sarımsak

sosu için 
2 -3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
2 diş rendelenmiş sarımsak
tuz

yapımı 

sos malzemelerini bir kaba alıp karıştırıyoruz. tavuklarımızı bu sosa bulayıp fırın tepsisine diziyoruz.
patates dilimlerini, arpacık soğanları, çeri domatesleri kabukları soyulmuş bir kaç diş sarımsağı 
fırın tepsisine dağıtıyoruz.
olduda bitti maşallah :)) fırınlıyoruz.
200 derecede 40 dakika kadar pişiriyoruz. (fırından fırına fark olabilir arada kontrol etmek en iyisi)
pişdikten sonra üzerine kaşar dilimlerini dizip 1-2 dakika fırında bekletiyoruz. (fırın çalışır konumda değil. yemeğin sıcağıyla kaşarlar eriyor.)

öneriler
arpacık soğan veya çeri domates şart değil.
normal kuru soğanı veya domatesi 4 e bölerekte kullanabilirsiniz.
yada sadece soslanmış tavukları fırınlayabilirsiniz.
başka tavuk malzemeleriyle de yapılabilir.
afiyet olsun

2 yorum: