1 Nisan 2011 Cuma

karamelize muz sos

karamel tadı ve muz
bu sosda birleşti.
uygun gördüğünüz, istediğiniz tatlıda kullanın.
buz dolu bardağa 1 - 2 kaşık alıp soğuk su katarak serinleyin
olmadı alın kavanozu kaşıklayın.
kalanı buzdolabında zor günler için saklayın :))
öyle hoş bir tat



1 orta boy kavanoz için 
malzemeler
3 adet orta boy muz
1 su bardağı kaynar su
1 su bardağı şeker 
ayrıca yarım su bardağı su
yapımı
muzları dilim dilim kesip ağzı kapaklı bir kaba alıp üzerine 1 su bardağı kaynar suyu döküyoruz.
kabın kapağını kapatıp 5-6 saat bekletiyoruz.
6 saatin sonunda 
muzları tel süzgeçten ezerek süzüyoruz.
bir tencereye şeker ve yarım bardak suyu alıp arada karıştırarak şurup kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.
kıvamı bulduğunda süzgeçten geçirdiğimiz muzu ekleyip bir ki taşım kaynatıyoruz.
soğuduğunda kavanoza alabiliriz.

fotodaki tatlıyı ise sunum için evde ne varsa kullanarak yapıverdim
daha doğrusu uydurdum :))
1 dilim kadar kek vardı. onu ufalayıp kasenin altına koydum.
1 muz dilimledim. üzerine 2 -3 kaşık kremşanti 
onun üzerine çilek
ufalanmış kek tekrer 2 -3 dilim muz
en üste hazırladığım sos.
sizde damak tadınıza göre istediğiniz gibi afiyetle kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder