7 Nisan 2011 Perşembe

yoğurtlu bulgur köftesi


malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı sıcak su
1 yumurta
tuz
üzeri için sarımsaklı yoğurt
pulbiber, nane, tereyağı

yapımı

2 su bardağı ince bulgur, bir tutam tuzu kapaklı bir kaba alıp 2 su bardağı kaynar suyu üzerine döküyoruz. kapağını kapatıp yarım saat kadar bulgurun şişip yumuşamasını bekliyoruz. (ben kaba yarım yemek kaşığı kadar da domates biber salçası karışımı ekledim. salça seviyorsanız sizde ekleyebilirsiniz)

yarım saat sonra şişen bulgurlara 1 yumurtayı, 3 yemek kaşığı unu ilave edip yoğuruyoruz.
bulgur karışımından küçük parçalar alıp yuvarlayarak şekil veriyoruz.
bulgur toplarını tencerede kaynayan suya alıp yaklaşık 10-15 dakika bekliyoruz.
yumuşayıp pişen topları süzerek servis tabağına alıyoruz.
sarımsaklı yoğurt, yağda kavrulmuş pulbiber nane ile servis ediyoruz.


öneriler
tarifi araştırırken 1 su bardağı bulgura, 1 su bardağı un şeklinde tariflerde vardı.
daha yumuşak hamursu bir tat seviyorsanız 1 bardak bulgur bir bardak un şeklinde yapın.
bulgur tadı daha yoğun olsun isterseniz
2 su bardağı bulgur 3 kaşık un şeklinde yapın arkadaşlar.

tarif çok basit aslında ama
şu yuvarlama kısmı uzun sürüyor çok oyalıyor insanı
kendinize yapacaksanız hemen pratikçe çiğ köfte şeklinde şekil veripde yapabilirsiniz.

afiyet olsun

2 yorum: